Artikkelit | Artikkelit

Hackathon ja webinaari maatalouden datamurroksesta

21.12.2022 | Annimari Lehtomäki, FT, johtava asiantuntija, JAMK

Mitä hyötyjä ja mahdollisuuksia maatalouden datamurros voi tuoda alkutuottajille ja palveluntarjoajille? Kuinka paljon datan avulla voidaan parantaa kannattavuutta ja huoltovarmuutta? Onko datan arvo ymmärretty alkutuotannossa ja kuka sen omistaa? Mikä ihmeen reilu datatalous?

Webinaari ja hackathon

Tervetuloa mukaan maksuttomaan webinaariin ja paneelikeskusteluun, jossa pureudutaan asiantuntijoiden johdolla maatalouden dataan, sen hyödyntämismahdollisuuksiin ja haasteisiin eri näkökulmista. Webinaarissa julkaistaan myös innovaatiokilpailu DataSpaceHackathon, jonka tavoitteena on aktivoida aiheesta kiinnostuneita toimijoita ideoimaan ja kehittämään uusia liiketoimintamalleja, sovelluksia ja hyödyntämistapoja ruoka-alan toimijat yhdistävän yhteisöllisen datan hyödyntämiseksi. Tavoitteena on datan hyödyntäminen reilun datatalouden periaatteita noudattaen tavalla, joka tuottaa ruokaketjun toimijoille uutta lisäarvoa.

Vuosi polkaistaan käyntiin webinaarilla "Datatalous tulee maatiloille!" 12. tammikuuta 2023 klo 12-14. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan. Ilmoittautuminen sulkeutuu päivää ennen webinaaria. Lähetämme tilaisuuden Zoom-linkin sähköpostilla viimeistään webinaaria edeltävänä päivänä. 

https://www.jamk.fi/fi/tapahtuma/datatalous-tulee-maatiloille

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun BioPaavo-biotalouden yrityskiihdyttämä, DataSpace Europe Oy sekä KasvuOpen.